Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Gratinovaný mangold

Uvařeno

Snadný a rychlý recept, který jistě zachutná všem. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět.

Ingredience
  • žebra řapíkatého mangoldu
  • strouhanka
  • petrželka
  • olivový olej
  • česnek
  • pepř
  • sůl

Stáně byste těžko hádali, že jí bude v září 40 let. Před nedávnem se přihlásila do on-line k...

Jak připravit křupavý pečený mangold

  1. Odkrojte žebra od listů.
  2. Dejte vařit vodu a poté blanšírujte žebra 8 minut.
  3. Sceďte žebra a nechte vychladnout.
  4. V misce smíchejte strouhanku se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a česnekem.
  5. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  6. Žebra potřete olivovým olejem ze všech stran. Rukou to jde nejrychleji.
  7. Na plech dejte pečicí papír. Předehřejte troubu na 200°C.
  8. Žebra obalte ve strouhance ze všech stran a pořádně jí k ním přitiskněte. Dejte na plech.
  9. Pečte prudce dozlatova.

Praktické

  • Na zahradě mám jak mangold řapíkatý, který je použit v receptu, tak listový, který má na rozdíl od tohoto, úzké zelené stopky.
  • Odstraněné listy použijte do jiného receptu.
  • Při pečení není třeba otáčet.

Obměna

  • Strouhanku si můžete obohatit i o jiné bylinky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a pepř.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...

Gratinovaný chřest

Gratinovaný chřest je vyloženě jarní záležitost. Tento rychlý recept by snad měl chutnat každému. Je voňavý, křupavý a jednoduchý.

Balíček od moře (fotopostup)

Tento jednoduchý recept bez vážení potravin, je typický pro letní sezónu. Barevná zelenina, bylinky a vůně řasy vás zavedou k moři.
21
6

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.
46
4

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a...