Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Hlíva na fenyklu

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Recept pro milovníky rychlých a jednoduchých jídel – lahodná hlíva na fenyklu. Stačí nasekat, smíchat, restovat a posypat posypkou a zdravé chutné jídlo máte na stole.

Ingredience
  • hlíva
  • fenykl
  • olej
  • česnek
  • fenyklové vousy
  • pepř
  • sůl

Recept na hlívu na fenyklu

  1. Natrhejte hlívu a dejte na pánev s olejem. Osmahněte a restujte asi 10 minut.
  2. Nakrájejte na tenké plátky fenykl a přidejte ho k hlívě. Osolte, opepřete, přidejte česnek, promíchejte a orestujte. Můžete přidat i malinko vody.
  3. Restujte, dokud fenykl trochu nezměkne, nesmí se rozvařit.
  4. Nakonec posypte fenyklový vousem nebo jinou posypkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Nemusíte nic nic vážit, řiďte se počtem strávníků a velikostí fenyklu.
  • Nerozvařte fenykl.

Obměna

  • Můžete přidat jakoukoliv zelenou posypku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

52 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborná rychlovka, udělala jsem si se špagetama. Super, rychlé a mňam😋

Gabriela
28. 3. 2025

Dobrý den, výborný recept. Můžu se zeptat, proč je pokrm vhodný až od 12 let? Dekuji

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Žampiony s tofu na rýžových těstovinách

Snadný, rychlý a zdravý oběd či večeře. Smícháním pár ingrediencí dostaneme chutný pokrm.