- hlíva
- fenykl
- olej
- česnek
- fenyklové vousy
- pepř
- sůl
Recept na hlívu na fenyklu
- Natrhejte hlívu a dejte na pánev s olejem. Osmahněte a restujte asi 10 minut.
- Nakrájejte na tenké plátky fenykl a přidejte ho k hlívě. Osolte, opepřete, přidejte česnek, promíchejte a orestujte. Můžete přidat i malinko vody.
- Restujte, dokud fenykl trochu nezměkne, nesmí se rozvařit.
- Nakonec posypte fenyklový vousem nebo jinou posypkou.
Praktické
- Nemusíte nic nic vážit, řiďte se počtem strávníků a velikostí fenyklu.
- Nerozvařte fenykl.
Obměna
- Můžete přidat jakoukoliv zelenou posypku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Výborná rychlovka, udělala jsem si se špagetama. Super, rychlé a mňam😋
Dobrý den, výborný recept. Můžu se zeptat, proč je pokrm vhodný až od 12 let? Dekuji