Recept na guláš z hlívy krok za krokem
- Nakrájíme si cibuli na kostičky, mrkev na kolečka, topinambur na kostky, hlívu na proužky, tempeh na kostky.
- Na oleji zpěníme cibuli a osolíme větší špetkou soli.
- Mezitím si v malé trošce vody mírně uvaříme mrkev a topinambur se špetkou soli (pouze do poloměkka).
- Přidáme česnek, tempeh, mírně změklou mrkev a topinambur a chvilku restujeme.
- Zasypeme paprikou (sladkou i uzenou a chilli, pokud chceme použít) a kmínem a půl minutky orestujeme.
- Zalijeme vývarem a přidáme hlívu a bobkový list.
- Přivedeme k varu a poté ztlumíme a dusíme do změknutí zeleniny (cca 15 minut).
- Přidáme majoránku. Vyndáme bobkový list.
- V hrníčku s trochou studené vody si rozmícháme 1-2 lžíce škrobu (dle množství vývaru) a vmícháme do guláše.
- Ochutnáme a případně přidáme umeocet.
- Podáváme s polentovými knedlíky nebo jinou obilovinou.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Moooc dobré, guláš i ovesný knedlík je skvělý a večer jsem si dala zbytek gulášku s kváskovým chlebem.
Vynikající 👌