- 4 g sušených hub shiitake
- žampióny
- 100 g přírodních kešu oříšků
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželka
- olej
- sůl
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- citrónová šťáva podle chuti
- pepř
Jak připravit paštiku z hub
- Kešu oříšky namočte na několik hodin.
- Namočte shiitake na několik hodin.
- Do pánve nalijte olej, rozheřejte ho, přidejte prolisovaný česnek, nasekané žampiony a rehydratované shiitake a osmahněte. Některé houby si nechte stranou na ozdobu.
- Do mixéru vložte osmahnuté houby, kešu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a lahůdkové droždí. Mixujte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci.
- Posypejte čerstvou petrželkou.
Praktické
- Uchovávejte v lednici a zkonzumujte do dvou dnů.
Obměna
- Pokud si chcete místo paštiky připravit krém na těstoviny, rozřeďte si paté troškou vody, ve které se těstoviny vařily.
- Můžete použít i jiné houby.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Nejlepší houbová pomazánka na světě. Dělám docela často. Nejlepší je z kuřátek (liška obecná)
Vynikající pomazánka, zatím nejlepší houbová, kterou jsem dělala!