Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Italská zuppa jinak

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova nabitá výživově hodnotnými látkami a navíc si moc pochutnáte.

Ingredience
  • tuřín
  • fazole borlotti
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • kysané zelí (domácí)
  • sušený tymián
  • tamari
  • čerstvá petrželka
  • celozrnné ditalini

Chci se s vámi podělit o svůj příběh, třeba bude někoho inspirovat, aby se pustil do změny životního stylu, opravdu s...

Jak připravit tradiční italskou polévku zuppa jinak

  1. Tuřín očistěte a nakrájejte na kostičky.
  2. V tlakovém hrnci uvařte předem namočené fazole borlotti. Dejte stranou.
  3. Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli, osolte, přidejte tuřín, česnek a osmahněte.
  4. Zasypejte sladkou paprikou, znovu krátce osmahněte, přidejte kysané zelí, uvařené fazole borlotti, tymián a vodu. Vařte asi dvacet minut.
  5. Ke konci vaření přidejte ditalini a vařte 8 minut.
  6. Polévka pěkně zhoustne. Dochuťte pomocí tamari a posypejte čerstvou petrželkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari nebo více soli.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv polévkové těstoviny.
  • Místo fazolí borlotti použijte jakékoliv fazole, vhodné jsou např. fazole pinto.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření. Pro menší děti můžeme polévku rozmixovat.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Polévka je opravdu skvělá, vařila jsem již dvakrát, vždy velký hrnec. Fotku nemám, ale snad se někdy polepším:) Moc děkuji, tuto polévku jsme potřebovali.

Mila Beata
10. 7. 2024

Mnam ❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Batátová polévka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.

Fazolová polévka s restovanou cibulí

Jednoduchá krémová polévka z pár ingrediencí. Krásně zlatá cibulka tuto polévku chuťově i vizuálně skvěle obohatí.