- tuřín
- fazole borlotti
- cibule
- česnek
- olej
- sladká mletá paprika
- sůl
- pepř
- kysané zelí (domácí)
- sušený tymián
- tamari
- čerstvá petrželka
- celozrnné ditalini
Jak připravit tradiční italskou polévku zuppa jinak
- Tuřín očistěte a nakrájejte na kostičky.
- V tlakovém hrnci uvařte předem namočené fazole borlotti. Dejte stranou.
- Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli, osolte, přidejte tuřín, česnek a osmahněte.
- Zasypejte sladkou paprikou, znovu krátce osmahněte, přidejte kysané zelí, uvařené fazole borlotti, tymián a vodu. Vařte asi dvacet minut.
- Ke konci vaření přidejte ditalini a vařte 8 minut.
- Polévka pěkně zhoustne. Dochuťte pomocí tamari a posypejte čerstvou petrželkou.
Praktické
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari nebo více soli.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv polévkové těstoviny.
- Místo fazolí borlotti použijte jakékoliv fazole, vhodné jsou např. fazole pinto.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření. Pro menší děti můžeme polévku rozmixovat.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Polévka je opravdu skvělá, vařila jsem již dvakrát, vždy velký hrnec. Fotku nemám, ale snad se někdy polepším:) Moc děkuji, tuto polévku jsme potřebovali.
Mnam ❤️