- 1/2 hrnku jáhel
- 1/2 hrnku bezpluchého ovsa
- 3 lžíce lněného semínka
- 3 hrnky vody
- sůl
Jak připravit oves s jáhlami a lnem
- Oves propláchneme ve studené vodě, přidáme tři hrnky vody a necháme pár hodin, nebo přes noc namočený. Vodu z ovsa pak nesléváme a použijeme ji na vaření.
- Jáhly propláchneme na sítku a přidáme k namočenému ovsu. Přisypeme lněné semínko, osolíme, přiklopíme a dáme vařit.
- Když přijde voda k varu, zmírníme plamen na minimum.
- Na mírném plameni vaříme cca 40 minut do vstřebání vody.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Obměna
- Do vaření lze přidat i jiná propláchnutá semínka dýně, sezamu či slunečnice.
Děti
- Protože oves obsahuje lepek, dáváme ho poprvé až po prvních narozeninách, ideálně v kombinaci s bezlepkovou potravinou. Lněné semínko doporučujeme pro malé děti předem rozemlít.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
chtěla jsem se zeptat, jestli má být po uvaření ten oves takový tužší? Namáčela sem, vařila dle navodu, voda vyvarena, jahly hotove jen nevim, jak má chutnat ten oves ? díky za info
Měla jsem z toho obavy, ale pochutnala jsem si.