- půl litru lískovo-mandlového mléka (lze nahradit jiným rostlinným)
- 200 g zralých jahod
- 2-3 polévkové lžíce rýžového sirupu
Postup
- Nejdřív je potřeba připravit si ořechové mléko. (Mandle a ořechy je potřeba namočit na pár hodin.)
- Jahody omyjeme a zbavíme stopek.
- Do mixéru dáme jahody s trochou mléka, přidáme rýžový sirup a mixujeme na vysoké otáčky.
- Přidáme zbytek mléka a znovu mixujeme.
- Ochutnáme a pokud by byl koktejl málo sladký, ještě přidáme trochu rýžového sirupu.
- Zdobíme mátou.
Praktické
- Snažte se vybírat spíše zralé jahody, které jsou přirozeně sladké.
- Jahody se rychle kazí, proto koktejl skladujte v chladu a snažte se ho vypít do pár hodin.
- Můžete použít i rostlinné mléko z krabice (ovesné, rýžové, sójové…), jen počítejte s tím, že koktejl nebude mít tak dobrou a výraznou chuť jako s mlékem z ořechů a mandlí.
Děti
Jahodový koktejl mohou děti od jednoho roku.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tohle je mé dětství. Ani cukr jsme tehdy nedávali. Jen jahody. To se nám toho mamka namixovala.
Mnam❤️ nedala jsem ani sirup , nechyběl 😂mnamka veliká ❤️