- půl litru lískovo-mandlového mléka (lze nahradit jiným rostlinným)
- 200 g zralých jahod
- 2-3 polévkové lžíce rýžového sirupu
Postup
- Nejdřív je potřeba připravit si ořechové mléko. (Mandle a ořechy je potřeba namočit na pár hodin.)
- Jahody omyjeme a zbavíme stopek.
- Do mixéru dáme jahody s trochou mléka, přidáme rýžový sirup a mixujeme na vysoké otáčky.
- Přidáme zbytek mléka a znovu mixujeme.
- Ochutnáme a pokud by byl koktejl málo sladký, ještě přidáme trochu rýžového sirupu.
- Zdobíme mátou.
Praktické
- Snažte se vybírat spíše zralé jahody, které jsou přirozeně sladké.
- Jahody se rychle kazí, proto koktejl skladujte v chladu a snažte se ho vypít do pár hodin.
- Můžete použít i rostlinné mléko z krabice (ovesné, rýžové, sójové…), jen počítejte s tím, že koktejl nebude mít tak dobrou a výraznou chuť jako s mlékem z ořechů a mandlí.
Děti
Jahodový koktejl mohou děti od jednoho roku.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Úžasné recepty👌
Tohle je mé dětství. Ani cukr jsme tehdy nedávali. Jen jahody. To se nám toho mamka namixovala.