Domů > Nepřehlédněte

Jak konzumovat a používat v kuchyni tempeh a tofu

Tofu a tempeh jsou plné bílkovin, lehce stravitelné a nenadýmavé zdroje bílkovin, které lze v kuchyni ihned použít. Jak je konzumovat a používat v kuchyni? Jak často je vhodné je jíst? Které se musí tepelně upravit a které lze jíst ihned po vybalení?

Druhy tofu – způsob konzumace

Jak použít tofu v kuchyni
Kompletní přehled druhů tofu a jejich použití
Příprava tofu v kuchyni

  • Bílé natural tofu – je třeba prohřát a dochutit, jinak není chutné a má tendenci ochlazovat tělo.
  • Uzené tofu – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Marinované tofu – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Bylinkové tofu – je vhodnější prohřát a osmahnout na oleji, často je málo dochucené.

Druhy tempehu – způsob konzumace

  • Bílý natural tempeh – je třeba ho tepelně upravit (povařit, osmažit nebo upéct), aby se deaktivovala plísňová kultura, která může při syrové konzumaci dále růst v teplotě těla.
  • Uzený tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Smažený tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.
  • Marinovaný tempeh – není třeba nijak ohřívat, ani dochucovat, dá se jíst přímo z obalu, ale když se osmahne, je chutnější.

Jak často tofu a tempeh jíst

Tempeh a tofu by nemělo být základ jídelníčku (tím jsou obiloviny, zelenina a luštěniny). Zařazujeme je do jídelníčku několikrát za týden pro zpestření.

💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Rizika sóji – jíst, nebo nejíst?
– Je tofu zdravé? Sója a její rizika
– Sója pod lupou: ano nebo ne?
– Jak vařit bez sóji
Je vhodné tofu pro děti?

PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?

Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý den, jím každý den na snídani jednu lžíci Natta, přidávám ji do polévky, kaše atd. Je možné k tomu 2-3x týdně jíst tempech, nebo tofu + používat sójové mléko do kávy? Je to už hodně? Nevím, jaká je míra sóji za den. Děkuji.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

I my se vás musíme zeptat na cookies

Naše stránky používají k ukládání drobných údajů cookies. Váš souhlas s jejich použitím nám pomáhá tvořit lepší obsah, přehlednější stránky a více vám porozumět. Nesouhlas může způsobit, že stránky nepoběží správně a nebudete z nich mít takovou radost :-)

Funkční nastavení potřebujeme (vždy aktivní)

Díky nim stránky správně fungují a vy z nich máte radost.

Statistiky pro lepší obsah

Protože souhrnně víme, kolik lidí k nám chodí, co u nás čtou a kde máme stránky vylepšit.

Marketing a Videa

Snažíme se vám nabízet upoutávky na programy a témata, které vás zajímají. Bez zaškrtnutí budeme věštit z křišťálové koule :-) Pokud nesouhlasíte, nemohou se zobrazit ani video přehrávače.