Dřevnatá stopka
Důležité je, aby v době sklizně měly dřevnatou, nejlépe úplně suchou stopku. Pokud nevíte, jak byla dýně sklizená, je nejdůležitější nechat právě tu stopku pořádně zaschnout. Ideálně na sluníčku, je to jak s pupíkem, když u mimina nezaschne, začne hnisat (se kazit).
Chlad a sucho
Dýně má ráda chlad, ale ten není tak zásadní, důležité je, aby nebyla vlhkost, potřebuje sucho. Takže raději do suchého pokoje, než do vlhkého sklepa.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Kontrola
Jednou za čas dýně zkontrolovat, jedna plesnivá nakazí celý zbytek.
PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Prosím o tip na dýňovou farmu.
A mohu se zeptat – stává se nám, že sem tam je některá Hokkaido dýně naprosto nechutná. V lepším případě bez chuti, a někdy fakt… :( A může to být ve várce, kde jsou jiné dýně sladké. Čím to je a jak takovou dýni předem poznat (pokud to jde)?