Domů > Jak začít > Škola zdravého vaření

Jak se uskladňují dýně Hokkaidó

Máte hodně dýní a nevíte, jak je správně uskladnit, aby co nejdéle vydržely? Mrkněte na těchto pár tipů, jak na to.

Dřevnatá stopka

Důležité je, aby v době sklizně měly dřevnatou, nejlépe úplně suchou stopku. Pokud nevíte, jak byla dýně sklizená, je nejdůležitější nechat právě tu stopku pořádně zaschnout. Ideálně na sluníčku, je to jak s pupíkem, když u mimina nezaschne, začne hnisat (se kazit).

Chlad a sucho

Dýně má ráda chlad, ale ten není tak zásadní, důležité je, aby nebyla vlhkost, potřebuje sucho. Takže raději do suchého pokoje, než do vlhkého sklepa.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Kontrola

Jednou za čas dýně zkontrolovat, jedna plesnivá nakazí celý zbytek.

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Prosím o tip na dýňovou farmu.
A mohu se zeptat – stává se nám, že sem tam je některá Hokkaido dýně naprosto nechutná. V lepším případě bez chuti, a někdy fakt… :( A může to být ve várce, kde jsou jiné dýně sladké. Čím to je a jak takovou dýni předem poznat (pokud to jde)?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kari krémová polévka

Rychlá a výborná krémová kořeněná pikantní polévka.

Pečená zelenina s popencem a kopřivou

I když je jaro studené, stejně si ho dáme na talíř. V téhle podobě vás rozhodně zahřeje.