Domů > Jak začít > Škola zdravého vaření

Jak skladovat hlávkový salát, aby nevadnul

Víte jak skladovat hlávkový salát, když ho nemůžete zkonzumovat hned po utržení? My jsem ho doma vždycky dávali do misky s vodou. Vydržel, ale vadnul. Dnes mám ještě lepší trik, díky kterému mi salát vydrží dlouho čerstvý.

Aby koupený nebo uřezaný salát vydržel delší dobu čerstvý, zkuste tento trik:

💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.
  • ponořte ho vody hlavou dolů a kořínkem nahoru.
  • denně vyměňujte vodu za čerstvou, aby vám nezahníval.

Užijte si pěkné čerstvé saláty každý den jako zpestření vašich letních talířů.

PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?

Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Hlávkový salát rozdělím na jednotlivé listy a propláchnu – jak to píše Žakale, ale pak ještě odstředím vodu v odstředivce k tomu určené a pak teprve dám do zavírací krabičky a do lednice (každý máme ten svůj zaběhnutý způsob)😊

Já mám vyzkoušeno, že saláty zabalím do utěrky a dám do fresh zóny. V pohodě vydrží i 10 dní, když tam nejsem já (v tom případě nevydrží, je sežraný:-D )🤩

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

klub
139
39

Kolik čeho jíst – tabulka potravin

Kolik můžeme sníst zeleniny a kolik mořských řas? Jak často je vhodné jíst celozrnné obiloviny a luštěniny? Můžeme si dát živočišné potraviny? Jaké a kolik...
27

5 tipů, jak vybrat ten nejlepší meloun. Při každém nákupu!

Taky milujete vodní melouny? Ale který koupit? Bude lepší tento nebo raději tamten? Vybrat dobrý meloun, který je uvnitř opravdu zralý, šťavnatý a sladký, ...
37
4

10 tipů, jak v kuchyni využít kořenovou petržel a pastiňák

Kořenová petržel patří do každého vývaru a správná svíčková se bez ní také neobejde. Je příjemně nasládlá, našemu tělu dodá draslík a vlákninu, řadí se mez...

Vánoční dýňové tiramisu

Jednoduchý, zdravý a rychlý dezert, který svou chutí připomíná klasické italské tiramisu.

Domácí ravioli na hrachové omáčce

Ravioli s jednoduchým a rychlý krémem z hrášku a houbami. Kdo má rád italskou kuchyni, určitě si přijde na své.

Luxusní cizrnová pomazánka

Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...