Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Japonský mrkvový dressing

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka

Tento japonský mrkvový dresink je dokonalým způsobem, jak do vašich salátů zakomponovat zeleninu navíc. S hedvábně hladkou strukturou, zářivou barvou a nádherně ovocnou chutí obohatí nejen saláty, ale i rýži a tofu.

Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce tamari
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky rýžového sirupu
  • voda podle potřeby

Eva měla s váhou potíže už od puberty. Kromě akné, ji trápily kvasinky a neustálé záněty. Ve dvaceti letech brala lék...

Jak připravit japonský mrkvový dip

  1. Do malého kastrůlku dejte nakrájenou mrkev a cibuli. Podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a duste do změknutí. Nevyvařte všechnu tekutinu, mohla by se hodit na ředění dressingu.
  2. Když je zelenina měkká, dejte jí do mixéru, přidejte ostatní ingredience a rozmixujte na hladký krém.
  3. Pokud je krém příliš hustý, přidejte zbylou tekutinu.
  4. Nechte vychladnout.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Dressing musí mít hedvábnou hladkou strukturu. Hustotu si volte podle chuti, můžete i více naředit tekutinou, ve které jste dusili mrkev a cibuli.
  • Tento dip jsem použila, jak je vidět na fotce, na gratinované tofu.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari (cizrnovou, pohankovou, hrachovou..).

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

19 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Celerová pomazánka

Pečený celer má svojí specifickou chuť a mě osobně strašně moc chutná. Pokud i vy jste milovníkem celeru a pomazánek, věřím, že bude chutnat i vám.

Švestková čínská omáčka

Čínskou švestkovou omáčku lze snadno koupit, ovšem je plná éček, stabilizátorů a cukru. Nyní dozrávají švestky, tak proč si něco podobného nevyrobit doma? ...

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...

Bezlepkové rajčatové tambuli

Indická omáčka tambuli je skvělá k plackám, k pečené zelenině, ale i k rýži a určitě s ní zabodujete na letní grilovačce s přáteli.

Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy

Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.

Tofu s omáčkou Salsa Satay

Tento recept vás zavede do Malajsie, Indonésie nebo Thajska. Omáčka Satay je přímo božská a můžete si ji připravit nejen k tofu, ale například i k pečené z...