- 1 mrkev
- 1 menší cibule
- 2 lžíce tamari
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky rýžového sirupu
- voda podle potřeby
Jak připravit japonský mrkvový dip
- Do malého kastrůlku dejte nakrájenou mrkev a cibuli. Podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a duste do změknutí. Nevyvařte všechnu tekutinu, mohla by se hodit na ředění dressingu.
- Když je zelenina měkká, dejte jí do mixéru, přidejte ostatní ingredience a rozmixujte na hladký krém.
- Pokud je krém příliš hustý, přidejte zbylou tekutinu.
- Nechte vychladnout.
Praktické
- Dressing musí mít hedvábnou hladkou strukturu. Hustotu si volte podle chuti, můžete i více naředit tekutinou, ve které jste dusili mrkev a cibuli.
- Tento dip jsem použila, jak je vidět na fotce, na gratinované tofu.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari (cizrnovou, pohankovou, hrachovou..).
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář