Domů > Zdravé recepty

Japonský špenátový salát Hourensou no goma-ae

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Jednoduchý a zdravý recept pro milovníky japonské kuchyně.

Ingredience
  • špenátové listy
  • tahini
  • tamari
  • voda
  • sezamový olej
  • sezamová semínka

Do kurzu jsem šla s velkým respektem a obavami, ale výsledky jsou skvělé. Shodila jsem, naučila se skvělé recepty bez...

Jak připravit japonský špenátový salát

  1. Dejte vařit vodu. Ponořte do ní špenátové listy. Stačí na 1-2 minuty a pak honem do ledové vody, aby si zachovaly barvu.
  2. Sceďte špenát. Pak ho nakrájejte na 3-4 díly.
  3. V misce rozmíchejte tamari a tahini. Přilijte sezamový olej. Pak přidávejte pomalu vodu a míchejte, abyste dostali krémovou konzistenci. Ochutnejte a upravte podle vaší chuti.
  4. Nalijte dresink na špenát, dobře promíchejte a posypte sezamovými semínky.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Tahle příloha a nebo spíš salát je nesmírně dobrá a zdravá. Tak jednoduchá, rychlá a chutná věc. Tento salát je skvělým zdrojem živin; bílkovin, vlákniny, vápníku, železa, hořčíku a vitaminu B6.
  • Hourensou – znamená špenát
  • Goma – znamená sezam
  • V japonské kuchyni tento salát nesmí chybět. Podává se v malých mističkách a nebo je součástí bento boxu.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Salát lze připravit také s mrkví, zelenými fazolkami nebo jinou zelenou listovou zeleninou
  • Kondiment můžete s klidným svědomím použít i na jinou zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

34 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

František
9. 8. 2024

Děkuji. Fantazii se meze nekladou… Jde přidat také česnek medvědí…👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Kořeněné dušené tofu Dubu Jorim

Velmi rychlé korejské jídlo z několika ingrediencí, ideální když nemáte moc času na vaření. Skvělá možnost, jak připravit tofu jednoduše a velice chutně.

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.
25
7

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Žlutá rýže s kurkumou, zázvorem a glazovaným tofu

Tohle jídlo, i když vypadá velmi svěže, dokáže krásně zahřát. Kardamom, kurkuma a zázvor se postarají o jedinečnou výraznou chuť rýže.

Yaki Onigiri

Tento recept nás zavede do Japonska. Yaki onigiri jsou japonské opékané rýžové kuličky s náplní, jejichž příprava sice vyžaduje trošku času a úsilí, ale vý...