Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Jarní bylinkové špagety

Uvařeno
sezóna jaro

Jarní špagety s bylinkami – rychlý a zdravý recept plný čerstvých bylinek, tofu a citrónové svěžesti. Skvělá volba pro jarní večeři plnou chuti!

Ingredience
  • špagety
  • estragon
  • oregáno
  • česnek
  • saturejka
  • petrželka
  • šalvěj
  • pažitka
  • kukuřičný škrob
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • citrónová šťáva

Miška najela na jídelníček podle Jíme Jinak a byla velmi překvapená, v jak krátkém čase se začala cítit jinak. Přesta...

Recept na jarní špagety s bylinkami

  1. Všechny bylinky omyjte, nechte okapat a nasekejte. Dejte na olej do širší pánve.
  2. Tofu nakrájejte na malinké kostičky, osolte, pokapejte olejem a poprašte kukuřičným škrobem. Promíchejte.
  3. Začněte restovat bylinky a přidejte tofu. Promíchejte a pěkně orestujte. Nakonec přidejte citrónovou kůru a šťávu. Opepřete.
  4. Uvařte špagety, sceďte a dejte do pánve. Zvyšte plamen a vše rychle prohřejte.
  5. Nakonec posypejte pažitkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Není třeba nic vážit. Řiďte se počtem strávníků. Já počítám asi 90 g těstoviny na osobu.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny, např. kukuřičné nebo rýžové.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójové tofu, např. domácí cizrnové tofu.

Obměna

  • Bylinky použijte jakékoli, ale ne sušené.
  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

19 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

A Tofu v ingrediencich nevidím, to může být uzené nebo čistě bílé?

Jak vidíte z fotky, špagety jsou “dvoubarevné” , musela jsem spotřebovat jak celozrnné tak semolinové. To jen pro upřesnění, pokud by to někoho zarazilo.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dobrůtka v papilotě

I když to nevypadá, tento recept je velice jednoduchý na přípravu. Výsledek je ohromný, zelenina pečená v papilotě je krásně šťavnatá a voňavá. Vyzkoušejte...

Ředkvičkový dip

Ředkvička je pro mě symbolem jara a zde nám s bylinkami vytvořila super kondiment prakticky na cokoliv.

Mungo omáčka

Tato jarní svěží omáčka je skvělá nejen na těstoviny, ale rozumí si i s pečeným tofu a tempehem. Jak si jí zařadíte do vašeho talíře vy, bude záležet pouze...

Rýže s hráškem a mátou

Rychlá rýže s čerstvým hráškem. Jednoduchý, banální recept, který je ovšem zároveň bohatý na chutě. Určitě vás nezklame, hrášek a máta je neskutečně výborn...

Hlívové špízy

Podzim a houby patří k sobě, proto přináším snadný recept na pečené špízy z hlívy. Marinovaná v pikantní omáčce, pečená do křupava a ozdobená sezamem a byl...

Pečená dýně

Lahodný, aromatický recept vhodný pro podzimní sezónu, kde kraluje dýně. Směs koření a aromatických bylin obohacená o vůni citrónu a zázvoru. Příprava je t...