Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Jarní černá rýže

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Zelená patří k jaru, aby ještě více vynikla, zkombinovala jsem jí s černou rýží. Bylo z toho vynikající sezónní jídlo.

Ingredience
  • rýže Nerone
  • olej
  • cuketa
  • chřest
  • pórek
  • lupiny (možno vynechat)
  • hrášek
  • balzamikový ocet
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • citrónová šťáva
  • čerstvá majoránka
  • dýňová semínka
  • čerstvý česnek
  • čerstvý estragon
  • pažitka
  • rukola
  • sůl
  • pepř

Saša se přihlásila do kurzu a rozhodla se se mnou podělit o svoje úspěchy za posledních pár dní. Je toho toli...

Recept na jarní černou rýži

  1. Uvařte rýži Nerone.
  2. Chřest blanšírujte. Poté vložte do ledové vody, aby si zachoval barvu. Nechte okapat.
  3. Pórek a cuketu nakrájejte na kostičky a vložte je do pánve s olejem.
  4. Přidejte dýňová semínka, oloupanou lupinu a vyloupaný hrášek, majoránku, estragon, česnek a restujte.
  5. Podlijte trochou vody, dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vařte.
  6. Ke konci vaření přidejte citrónovou kůru, chřest a vařte dalších pár minut.
  7. Nakonec posypte rukolou, pažitkou a pokapejte citrónovou šťávou.
  8. Rýži obložte a přelijte pár kapkami balzamikového octa.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Blanšírování chřestu bude záležet na jeho velikosti.
  • Při nákupu lupiny, čtěte složení. Použila jsem lupinu v soli. Tudíž obsahuje lupinu a sůl.
  • Lupina se musí před použitím loupat.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv zelenou jarní zeleninu.
  • Místo Nerone můžete podávat s jakoukoliv rýží.
  • Použijte jakékoliv jiné, ale čerstvé bylinky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Burrito bowl

Chutný, sytý a svěží recept vhodný do teplých letních dní. Veganská verze, bezlepková, s čerstvě natrhanou zeleninou ze zahrádky. Nelekejte se množství ing...

Oranžový talíř

Syté jídlo, ve kterém najdete spoustu konzistencí, vůní a chutí. Postarají se o to bylinky a koření, proto je nevynechte.

Jarní krémové boby

Velmi jednoduché a rychlé jídlo. Pokud nemáte k dispozici bob, zkuste klidně připravit recept s hráškem.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Rýže s bobem

Opět musím děkovat zahradě, že mi dala pořádnou část mého oběda – čerstvý bob, čerstvý česnek, čerstvou petrželku a mátu, díky kterým vzniklo vynikaj...

Fazolový nákyp

Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzim...