Jak uvařit jarní miso polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak ředkvičku.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme zeleninu.
- Vaříme asi jen 5 minut.
- Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobíme zelenou petrželkou.
Praktické
- Na jaře preferujeme jarní zeleninu a používáme co nejvíce zelenou.
- Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
- Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.
Děti
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Mnam ♥️
Moc děkuji za recept – u miso polévky se každá obměna hodí :-). Jenom drobnost – počítám, že máte na mysli zelí čínské (tedy pak Choi), ne pekingské.