Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Jarní motýlci

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Rychlý a zdravý recept na jarní těstoviny se zeleninou plný chuti a vitamínů.

Ingredience
  • celozrnné farfalle
  • Romanesco brokolice
  • ředkvičky
  • šalotka
  • olej
  • čerstvá majoránka
  • čerstvý česnek
  • slunečnicová semínka
  • čerstvá jarní cibulka
  • petrželka
  • sušená chilli paprička
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • citrónová kůra z bio citrónu

Jím Jinak pro mně objevila moje kamarádka, když jsem když jsem měla potíže s trávením, s vysokým tlakem, s autoimunit...

Recept na jarní těstoviny se zeleninou

  1. V pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájené ředkvičky, brokolici rozdělenou na růžičky, šalotku, citrónovou kůru, slunečnicová semínka, majoránku, sůl a chilli papričku.
  2. Orestujte, přidejte trochu vody a vařte. Zelenina by měla zůstat křupavá, ne převařená.
  3. Nyní přidejte nasekaný česnek a znovu orestujte.
  4. Těstoviny uvařte, vložte do pánve k zelenině, přidejte lžíci balzamikového octa, zvyšte teplotu a vše orestujte. Posypte petrželkou a jarní cibulkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Kůru použijte pouze z bio neošetřených citrónů a nevynechte ji.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstovi

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Můžete použít i klasickou brokolici.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření, vynecháme chilli papričku.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Rigatoni s hořčicovou omáčkou

Recept pro milovníky velmi rychlých a sytých receptů. Chuť je překapivě přímo sýrová a čerstvě mletý pepř silně připomene italskou klasiku Cacio e pepe.

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Sváteční tagliatelle

Jednoduché a rychlé jídlo, které zahřeje a hodí se i na sváteční stůl.

Květákový řízek

Krásný křupavý povrch řízku schovává měkounký květák. Jednoduchý recept, na jehož přípravu potřebujete jen obyčejné ingredience.

Zelené kuličky

Zeleninové kuličky plné chuti a zdravých surovin. Stačí smíchat ingredience, vytvořit kuličky a osmažit – ideální rychlá chuťovka vhodná i jako rychl...