- 1 velká cibule
- kousek celeru
- 1/2 uzeného tempehu
- 2 lžíce oleje
- 2 hrsti kysaného zelí
- uvařené kroupy
- sůl
Jak připravit kroupové halušky se zelím a uzeným
- Cibuli nakrájíme na půlměsíčky nebo kostičky, celer na menší kostičky a tempeh na kostky.
- Na oleji osmahneme dozlatova cibuli s větší špetkou soli, přidáme celer a také osmahneme, dokud nezměkne.
- Přidáme tempeh a ještě orestujeme.
- Zelí propláchneme a překrájíme, aby nebylo příliš dlouhé a dalo se jíst.
- Část orestované směsi dáme stranou do misky a ke zbytku směsi v hrnci přidáme překrájené zelí a uvařené kroupy.
- Necháme pár minut změknout a ohřát.
- Naservírujeme na talíř a posypeme zbylou odloženou směsí.
Praktické
- Jídlo posypte nasekanou pažitkou nebo petrželkou a podávejte se salátkem ze syrové zeleniny nebo třeba zeleninou napařenou.
Obměna
- Kroupy se dají nahradit jakoukoliv uvařenou obilovinou, která má větší zrnka – hatomugi, natural rýže, kamut aj.
- Uzený tempeh můžete zaměnit za uzené tofu nebo seitan speciál.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Dokonalé 🙏❤️
Ja,milovníčka halušiek som zvolila túto variantu (vyhrala moja pohodlnosť😀) a bolo to dokonalé _s hlávkovou kapustou,mahá korením ďaľšia dobrota👍