- 200 g česnekových výhonků
- 3 g soli
- 4 lžíce slunečnicového nebo sezamového oleje
Jak na pesto z česnekových výhonků
- Omyté česnekové výhonky rozmixujeme v mixéru na hrubo nebo 2x pomeleme ve strojku na maso.
- Vzniklou pastu promícháme se solí a přidáme olej pro lepší konzistenci pesta.
- Naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme.
- Skladujeme v lednici.
Praktické
- Pesto vydrží v lednici půl roku.
K čemu se pesto hodí
Pesto je universální dobrota, která se hodí do spousty pokrmů.
- Zamíchejte pár lžic pesta do uvařených těstovin a máte výbornou a rychlou večeři.
- Lžíce pesta v rizotu je lahůdka.
- Přidejte lžičku pesta do uvařené polévky, okamžitě dostane jiný rozměr.
- Pesto je skvělé do jakékoliv luštěninové směsi.
- Lžička pesta v pomazánce je také lahoda.
- Samostatné pesto se dá také namazat na chleba nebo na topinku.
- Lžička do zeleninového salátu nebo do zálivky povýší váš salát na delikatesu.
- V pestu můžete marinovat zeleninu nebo tofu před grilováním.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Tak hotovo dostala jsem od taťky 600 g tak už je to ve sklenicích. Ale ma to teda říz 👍☺️
Zaujalo mě že jste tam dala kvasnice…tak to bych tam při tom experimentu ještě vrazila vajíčka, spíš smažená. Teď jsem to pesto dodělala, sůl a oliváč použila od oka. Možná bych doporučila příště zpracovat ty česnekové palice měkkčí, dřevnaté vyhodit. Minulý týden jsem přesně stejným způsobem udělala pesto z velkého množství libečku do kterého jsem přidala smil italský. Není to špatná kombinace, ale pozor, trochu hořká díky smilu. Ale hořčina je dobrá na játra a žlučník.. Mohu doporučit, chuťově zajímavé.