Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Jednoduchý salát s rýžovými nudlemi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Tohle je opravdu fit recept, taková dietní verze těstovinového salátu. Spojením vařené a syrové zeleniny, nudlí a čočky s aromatickou omáčkou získáte velice chutné “very light” jídlo.

Ingredience
  • rýžové nudle
  • ředkvičky
  • mrkev
  • hrášek
  • černá čočka beluga
  • brokolice (klasická nebo fialová)
  • červená řepa
  • sůl
  • 2 lžíce tamari
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce mirinu
  • trochu vody

Jak připravit lehký salát s čočkou a rýžovými nudlemi

  1. Uvařte brokolici a dejte ji stranou.
  2. Uvařte čočku a dejte stranou.
  3. Červenou řepu uvařte v mírně osolené vodě a dejte stranou.
  4. Mrkev a hrášek uvařte v mírně osolené vodě a dejte stranou.
  5. V misce si připravte dresing smícháním mirinu, octa, tamari, vody a prolisovaného česneku.
  6. Nakrájejte ředkvičky.
  7. Uvařte nudle a propláchnete je pod studenou vodou, aby se neslepily. Nudle promíchejte opatrně se zeleninou a uvařenou čočkou a zalijte omáčkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Vhodné jídlo do krabičky.
  • Nejlepší je servírovat vlažné.
  • Ač to nevypadá, pro tento recept je použitá fialová brokolice. Tato brokolice je termolabilní a varem změní barvu na zelenavou.

Obměna

  • Můžete použít i jinou zeleninu, kterou máte k dispozici.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
14. 2. 2023

Tak jsem si dneska neplánovaně udělala valentýnskej oběd :) nudle se zabarvily od řepy do růžova – vypadalo to hezky a chutnalo ještě líp, výborný!

K tomu by možná byly ještě lepší japchae nudle (z batátů), než “obyčejné” rýžové :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

Oves s čočkou a mrkvovým pestem

Recept na rychlé, jednoduché jídlo, které budete mít během chvilky na stole. Recept zahrnuje velmi chutné, trošku nasládlé a neobvyklé pesto, které klidně ...

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Kantonská veganská rýže

Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás experimentovat...

Buddha bowl s konopným pestem

Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.