Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Jogurtová crudaiola

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro

Ze syrové jarní zeleniny můžete připravit osvěžující špagety. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
  • malé artyčoky 
  • čerstvý hrášek
  • extra panenský olivový olej
  • citronová šťáva
  • sójový jogurt 
  • meduňka
  • máta
  • čerstvý česnek
  • pažitka
  • několik okvětních lístků měsíčku lékařského
  • sůl
  • pepř
  • špagety

Za každou větou jsem si musela odkašlat, antibiotika už mi nezabírala.

Recept na těstovinový salát s artyčoky

  1. Artyčoky očistěte a nakrájejte na malé kousky, okamžitě ponořte do vody s citrónem.
  2. Česnek, meduňku a lístky máty nasekejte a krátce osmahněte na pánvi na oleji. Nechte vychladnout.
  3. Přidejte čerstvý hrášek, artyčoky, jogurt, sůl, pepř a promíchejte. Již nevařte.
  4. Uvařte špagety, propláchněte je pod studenou vodou a smíchejte s ingrediencemi z pánve.
  5. Posypte pažitkou a několika okvětními lístky měsíčku lékařského (volitelně).
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Crudaiola je odvozena od slova crudo – syrový. Těstoviny se připravují ze syrových surovin.
  • Nic nemusíte vážit, všechny ingredience přizpůsobte množství špaget.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný hustý rostlinný jogurt.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny, např. rýžové nebo kukuřičné.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv těstovinu.
  • Můžete přidat jakoukoliv zelenou posypka.
  • Použijte čerstvé bylinky, máty dávejte opravdu jen malinko.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Troccoli s hedvábným tofu

Recept pro milovníky těstovin a rychlých pokrmů. Omáčka z hedvábného tofu je jemná a sametová a zcela bez laktózy.

Špagety s pečenou zeleninou

Vynikající kombinace bylinek, citrónu a pečené zeleniny na jednoduchý, sytý talíř.

Jarní bylinkové špagety

Jarní špagety s bylinkami – rychlý a zdravý recept plný čerstvých bylinek, tofu a citrónové svěžesti. Skvělá volba pro jarní večeři plnou chuti!

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Cuketové spirály

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Italský těstovinový salát

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.