- mrkve (nejlépe mladé)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce sladidla (slad/sirup)
- 1 lžíce hořčice bez cukru
- 1/2 lžíce bílého misa – shiromiso (není nutné)
- 1/2 lžíce rýžového/jablečného octa
- 1 menší stroužek česneku (není nutné)
Jak připravit karamelizované mrkve
- Mrkve nakrájíme podélně na poloviny.
- V misce smícháme všechny ingredience na zálivku (česnek protlačíme).
- Mrkve naskládáme na plech a potřeme 1/2 zálivky.
- Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme cca 20-30 minut.
- V polovině času mrkve otočíme a potřeme zbylou zálivkou.
- Vypneme a podáváme.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Tyto mrkvičky se skvěle hodí k vařené obilovině a třeba tofunéze nebo jinému dipu (např. našlehaný tofu dip) spolu s čerstvým salátem.
Obměna
- Místo octa můžete do zálivky přidat i balzamiko.
- Podobně můžete udělat i růžičkovou kapustu, dýni nebo batát.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moc velká dobrota. Mrkev , oves , fazole a č̣ervené zelí.
to musí být mňamka,určitě vyzkouším