Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Karamelizovaná rajčata

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Karamelizovaná rajčata se většinou připravují v troubě, tento způsobe je ale rychlejší a výsledek je perfektní.

Ingredience
  • několik rajčat
  • 30 g olivového oleje
  • 40 g balzamika
  • česnek
  • bazalka
  • sůl

Moc se nám líbil originální přístup Hanky, která nechtěla vařit zdravě jen pro sebe, ale pro celou rodinu. Nechte se ...

Recept na karamelizovaná rajčata

  1. Na dno pánve dejte olej a prolisujte do něj česnek, osolte a štětcem dobře dno vytřete.
  2. Rajčátka rozkrojte na polovinu a položte na dno pánve.
  3. Začněte restovat a jakmile začne olej syčet, pečte pár minut.
  4. Poté podlijte balzamikem, přikryjte poklicí a pečte, dokud se šťáva skoro nevyvaří.
  5. Na talíři můžete posypat listy bazalky.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Rajčátka před pečením neloupejte! Na talíři je za pomocí vidličky lehce ze slupky vyloupnete.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.

    Děti

    • Větším dětem.

    PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

    Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
    Chci jídelníčky pro detox.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    13 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Cuketová kolečka

    Máte-li lehce přerostlé cukety, zde je malý nápad, jak je chutně využít. Hostům všežravcům moc chutnaly a měly úspěch, doufám, že nezklamou ani vás.

    Letní salát s baby kukuřicí

    Sytý a přitom osvěžující salát, do kterého můžete upotřebit jakoukoliv letní zeleninu.

    Gratinovaný fenykl

    Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

    Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

    Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...

    Cuketové špízy

    Menší nápad jak naložit s cuketou, která je určitě královnou léta a letních receptů. Je to obyčejné a rychlé a nám moc chutnalo.

    Heřmánkové rizoto

    Nápad na tuto rýži mi vnuklo jedno svatební menu, tato rýže byla servírovaná se zlatým listem a i když to vypadalo pěkně, nejspíš to bylo plné chemie. Já p...