- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- cca 100 g uvařeného zeleného sušeného hrachu (luštěnina)
- cca 70 g neuvařených krup
- majoránka
- sojová nebo tamari omáčka
- 1-2 stroužky česneku (nebo sušený)
- uzený tempeh (není nutné)
- sůl
Jak připravit tradiční kočičí svatbu
- Na minimálně 5 hodin namočíme kroupy a poté je uvaříme dle návodu.
- Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli.
- Osolíme ji.
- Až je zlatavá, přidáme kroupy a hrách (případně i tempeh na kostičky) a vše orestujeme.
- Zakápneme sojovou omáčkou, ochutíme česnekem.
- Ochutnáme, přidáme majoránku a vypneme.
- Podáváme posypané třeba pažitkou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Toto jídlo je tradičním pokrmem našich předků.
- Pokud máte již kroupy i hrách předem uvařený, jídlo je velmi rychle hotové.
Obměna
- Do pokrmu můžeme přidat i další zeleninu (např. pórek nebo houby).
- Místo čerstvého česneku můžete použít i sušený v prášku.
- Toto jídlo je výborné ještě s přidáním uzeného tempehu namísto používané slaniny. Ale není nutné.
Děti
- Pokrm je vhodný pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Páteční večeře byla do 20 minut na stole 🙂
Výborné rychlé jídlo z pár surovin. Překvapilo mě svou intenzivní chutí (použila jsem tamari a uzené tofu). Určitě zařadím do našich rodinných receptů 🙂