- 1 hrnek špaldové mouky
- 0,5 hrnku kukuřičné mouky
- 0,5 hrnku strouhaného kokosu
- 2/3 balení prášku do pečiva bez fosfátů
- 100 g pšeničného sirupu + sirup na doslazení krému a agar vrstvy
- 4 lžíce kokosového oleje
- tofu natural
- vanilkový pudink bio
- vypeckované třešně
- agar-agar
Postup
- Smícháme suché ingredience.
- V jiné misce smícháme mokré ingredience.
- Spojíme dohromady v těsto, které vmáčkneme do koláčové formy.
- Dáme péct a připravíme si krém.
- Na krém povaříme 5 minut natural tofu ve vodě.
- Tofu rozmixujeme (pokud by bylo moc husté, přidáme malinko tekutiny z vaření).
- Vlijeme do hrnce a ochutíme sirupem.
- V trošce vody si rozpustíme pudink a vlijeme k tofu.
- Povaříme do zhoustnutí a nalijeme na upečený korpus.
- Poklademe třešněmi.
- Zalijeme vrstvou agaru povařeného ve vodě oslazené sirupem (nebo moštu).
- Necháme ztuhnout.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Zkusila jsem a byl moc dobrej! Těsto jsem pekla v remosce cca 15 min., upeklo se krásně. Jen bylo sušší, příště bych zkusila dát tam třeba aspoň jednu lžíci kokosovýho oleje navíc. Do krému bych zas příště zkusila přidat trochu mandlovýho nebo ořechovýho másla. Ale ńamka, dortík měl úspěch i u přítele.
Stále je bez odpovědi na jakou teplotu a jak dlouho péct, aspoň orientačně. Děkuji, I