- 100 g strouhaného kokosu
- 15 g psyllia
- 100 g rýžové mouky
- vanilka
- 80 g slunečnicového oleje
- 2 tobolky čerstvě mletého kardamomu
- 1 plátek sušeného bio citrónu
- 50 g rozinek
- 30 g čokoládových lupínků
- 250 g rýžového mléka
- 1 sáček kypřícího prášku
Jak připravit kokosový chlebíček bez lepku a cukru
- Do mísy dejte všechny suché ingredience s rozinkami, psyllium a čokoládové lupínky, stejně jako kardamom a mletý citrón. Pečlivě promíchejte.
- Přidejte olej a mléko. Několik minut dobře míchejte, aby se psyllium aktivovalo.
- Formu vyložte pečícím papírem a nalijte do ní hustší těsto.
- Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 30 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí.
- Nechte vychladnout.
Praktické
- Lepší je kupovat kardamom v celku a čerstvě ho namlít. Koupený mletý snadno ztrácí aroma.
- Pokud chcete chlebíček vyšší, použijte menší formu.
Obměna
- Sušený citrón má v receptech úplně jinou chuť než citrónová čerstvá kůra. Pokud si citrón nesušíte, nahraďte čerstvým.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Po pár měsících svačinky na víkend 🙂
A doplnený tofu krémom