- 100 g strouhaného kokosu
- 15 g psyllia
- 100 g rýžové mouky
- vanilka
- 80 g slunečnicového oleje
- 2 tobolky čerstvě mletého kardamomu
- 1 plátek sušeného bio citrónu
- 50 g rozinek
- 30 g čokoládových lupínků
- 250 g rýžového mléka
- 1 sáček kypřícího prášku
Jak připravit kokosový chlebíček bez lepku a cukru
- Do mísy dejte všechny suché ingredience s rozinkami, psyllium a čokoládové lupínky, stejně jako kardamom a mletý citrón. Pečlivě promíchejte.
- Přidejte olej a mléko. Několik minut dobře míchejte, aby se psyllium aktivovalo.
- Formu vyložte pečícím papírem a nalijte do ní hustší těsto.
- Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 30 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí.
- Nechte vychladnout.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Lepší je kupovat kardamom v celku a čerstvě ho namlít. Koupený mletý snadno ztrácí aroma.
- Pokud chcete chlebíček vyšší, použijte menší formu.
Obměna
- Sušený citrón má v receptech úplně jinou chuť než citrónová čerstvá kůra. Pokud si citrón nesušíte, nahraďte čerstvým.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Jen k fotkam…jaka ingredience je nevhodna pro deti? Dekuji…
Vyuzila jsem zaklad bez rozinek a cokolady…do mensiho plechu a posypat kokosem…po upečení jsem horke prelila kokosovym mlekem s rozpustenym ryzovym sirupem…chtela jsem variaci na rafaelo rezy a takto se to krasne povedlo…diky za recept, priste zkusim uplne originalni original receptu