Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Kongnamul Muchim pikantní verze

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Tento rychlý recept můžete využít v kuchyni jak je libo. Jako přílohu nebo jako salát. Zkuste třeba s tofu a nudle k tomu.

Ingredience
  • 1 šálek sójových klíčků
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • 3 lžičky tamari
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje nebo sezamového
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 čerstvá jarní cibulka
  • 1 polévková lžíce gochugaru (chilli koření na kimchi)

Každá zima pro byla ve znamení angín a zánětů močových cest, letos se přidal i reflux. Byla jsem zoufalá a znechucená...

Jak připravit salát ze sójových klíčků Kongnamul Muchim

  1. Sójové klíčky propláchněte a dejte do mísy
  2. Opražte nasucho na pánvi sezamová semínka.
  3. Nakrájejte jarní cibulku.
  4. Smíchejte všechny ingredience a dobře promíchejte. Ochutnejte, v případě potřeby dosolte.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Můžete konzumovat jako salát a přílohu nebo i vmíchat do rýže a jiných obilovin.
  • Možno uchovávat uzavřené v lednici 1 den.

Obměna

  • Můžete i ubrat gochugaru pro zmírnění pikantnosti.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jdu něco nechat vyklíčit, ať mám materiál na “klíčkové kimchi”.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rychlé zeleninové sushi

Rychlé a jednoduché sushi, připravené během chviličky, skvělé jako zdravá svačina i občerstvení pro hosty.

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...
16
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Obložené placičky

Jednoduché a rychlé placičky, které přijdou vhod, když je chuť na nějaký slaný snack.

Sushi placičky

Tyto pikantní pečené rýžové placičky svou chutí připomínají sushi. V kuchyni je třeba si hrát, jinak by to vaření nebyla taková zábava. Tak pojďte vybočit ...

Zlaté koule

Tyto koule můžete použít i jako jídlo do ruky, na párty, pohoštění, jsou skvělé jak studené, tak teplé. Jsou bez lepku, masa i vajec a jejich příprava je r...