Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Korejský Goguma bap

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuvěřitelnou chuť.

Ingredience
  • kulatá rýže
  • batáty
  • 1/4 šálku tamari
  • 1 malá lžička gochugaru (chilli na kimchi)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • stroužek česneku
  • pražená sezamová semínka
  • pažitka
  • mizuna nebo klíčky

Janě projevila roztroušená skleróza v 19 letech. Kortikoidy musela užívala denně a bolesti očního nervu ji provázely ...

Jak připravit rýži s batátem Goguma bap

  1. Rýži dobře propláchněte a vložte do dolsotu nebo hrnce a podlijte vodou.
  2. Batáty nakrájejte na kostičky a položte je na rýži.
  3. Přikryjte poklicí a vařte asi 20 minut na mírném ohni.
  4. Zbytek ingrediencí dobře promíchejte v misce a připravte zálivku.
  5. Po uvaření přelijte zálivkou, promíchejte a navrch přidejte něco zeleného. Já jsem použila mizunu, v originálním receptu jsou klíčky.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Na tento recept se hodí dolsot, ale i jakýkoliv kastrol s poklicí.
  • Sezamové semínko lehce upražte na suché pánvi.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • V zálivce nesmí chybět gochugaru, bude s pokrmem krásně kontrastovat, pokud nemáte, použijte jinou chilli papričku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

hajekelcara10
19. 9. 2023

Rychlovka, na ktere jsme si moc pochutnali😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...