Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Korejský mrkvový salát

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna léto

Jednoduchý a rychlý recept, který určitě v létě přijde vhod. Pokud máte ve zvyku připravovat si různé buddha bowls, tento salát do nich můžete perfektně uplatnit.

Ingredience
  • mrkve
  • mletý koriandr
  • extra panenský olivový olej
  • stroužky česneku
  • černé sezamové semínko
  • sůl
  • pažitka
  • čerstvá chilli paprička

    Přestože se název článku může laskavé čtenářce jevit jako mírně zmatený, není tomu ta...

    Jak připravit mrkvový salát po korejsku

    1. Mrkev nakrájejte na nudličky julliene a dejte do mísy.
    2. Prolisujte česnek a dejte ho do malého kastrůlku na olej spolu s koriandrem, sezamovým semínkem, chilli a rozehřejte. Jakmile začne olej lehounce prskat, nalijte ho mrkev, osolte, přidejte pažitku a promíchejte.
    3. Může se konzumovat ihned nebo nechat marinovat v lednici.
    Jak začít s Jíme Jinak?
    Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
    Chci začít

    Praktické

    • Snažte se nakrájet mrkev nožem na julliene a nebo, jako já, použijte nástroj na zeleninu, který vám naseká mrkev během několika sekund.
    • Uchovávejte v lednici.

    Obměna

    • Místo pažitky dejte čerstvou cibulkovou nať.
    • Místo olivového oleje můžete použít sezamový.

    Děti

    • Pro děti vynecháme chilli.

    PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

    Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    25 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Krájet jsem musela ručně,ale už se marinuje v lednici a je moooc dobrej 🙂 diky Vierko

    Vierka, šalát vyzerá luxusne, je krásne naservírovaný, ale vlastne ako všetky Vaše recepty. V recepte je napísané, že používate stroj na krájanie zeleniny, smiem sa spýtať, aký to je?

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Rýžový salát

    Lehký a rychlý letní salát, který si můžete velmi snadno upravit dle vaší chuti a dostupnosti zeleniny.

    Cuketová pomazánka

    Cuketová sezóna je v plném proudu a tak vám určitě přijde vhod recept na výbornou letní pomazánku, která u nás chutná všem.

    Cizrnové Marry Me

    Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

    Karamelizované kimchi

    Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...
    16
    2

    Oi-muchim – marinovaná okurka

    Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

    Korejské letní jjigae

    Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.