- čerstvá cibulka
- gochugaru (chilli na kimchi)
- sezamový olej
- pražená sezamová semínka
- sůl
- rýžový ocet
- rýžový sirup
- velmi studená voda a kostky ledu
Jak připravit korejský salát z jarní cibulky
- Cibuli nakrájejte na tenké proužky. Ponořte je na 10 minut do misky s velmi studenou vodou a kostkami ledu.
- Nechte cibuli okapat.
- Opražte sezamová semínka.
- V malé misce si připravte dresink z rýžového octa, sezamového oleje, sezamových semínek, gochugaru a rýžového sirupu. Dobře promíchejte.
- Zálivkou přelijte cibuli a promíchejte. Hotovo.
Praktické
- Neuvádím záměrně množství ingrediencí, jejich množství přizpůsobte vaší chuti. Někdo rád sladší, někdo rád pikantnější někdo kyselejší…
- Salát podávejte hned po přidání dresinku.
- Nakrájené proužky cibule v ledové vodě zkudrnatí, prostě je to krásné, proto tento krok nevynechte.
Obměna
- Místo gochugaru můžete použít jinou chilli papričku.
Děti
- Pikantní salát nevhodný pro děti. Případně pro děti můžete připravit salát bez pikantního koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Vierko, super, děkuji. Tvoje recepty jsou boží :-)