Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Korejský salát Pa Muchim

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Pikantní korejský salát z čerstvé jarní cibulky Pa Muchim. Rychlé, bezlepkové, čerstvé a jednoduché na přípravu. 

Ingredience
  • čerstvá cibulka
  • gochugaru (chilli na kimchi)
  • sezamový olej
  • pražená sezamová semínka
  • sůl
  • rýžový ocet
  • rýžový sirup
  • velmi studená voda a kostky ledu

Víte co to je histaminová intolerance a jak se projevuje? Aleny syn se stále osypával, měl nateklé dlaně a chodidla, ...

Jak připravit korejský salát z jarní cibulky

  1. Cibuli nakrájejte na tenké proužky. Ponořte je na 10 minut do misky s velmi studenou vodou a kostkami ledu.
  2. Nechte cibuli okapat.
  3. Opražte sezamová semínka.
  4. V malé misce si připravte dresink z rýžového octa, sezamového oleje, sezamových semínek, gochugaru a rýžového sirupu. Dobře promíchejte.
  5. Zálivkou přelijte cibuli a promíchejte. Hotovo.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Neuvádím záměrně množství ingrediencí, jejich množství přizpůsobte vaší chuti. Někdo rád sladší, někdo rád pikantnější někdo kyselejší…
  • Salát podávejte hned po přidání dresinku.
  • Nakrájené proužky cibule v ledové vodě zkudrnatí, prostě je to krásné, proto tento krok nevynechte.

Obměna

  • Místo gochugaru můžete použít jinou chilli papričku.

Děti

  • Pikantní salát nevhodný pro děti. Případně pro děti můžete připravit salát bez pikantního koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jana Noor
18. 6. 2024

Vierko, super, děkuji. Tvoje recepty jsou boží :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

25
10

Korejský mrkvový salát

Jednoduchý a rychlý recept, který určitě v létě přijde vhod. Pokud máte ve zvyku připravovat si různé buddha bowls, tento salát do nich můžete perfektně up...

Japonský daikon salát

Jednoduchý, rychlý a chutný salát z japonské kuchyně. Můžete si ho dopřát jako přílohu k hlavnímu jídlu a nebo osvěžující zdravou svačinku.

Dahi Baingan – vrstvený kořeněný lilek

Dahi Baingan je indický pokrm s lilkem s jogurtem a kořeněnou masalou. Tento krémový lilkový pokrm doplněný tadkou je explozí pikantních a kořeněných chutí...

Cuketové carpaccio

Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

Kongnamul Muchim pikantní verze

Tento rychlý recept můžete využít v kuchyni jak je libo. Jako přílohu nebo jako salát. Zkuste třeba s tofu a nudle k tomu.