Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Kořeněná červená čočka po Marocku

Uvařeno
sezóna léto

Lehce kořeněná červená čočka s uzenou chutí díky uzené červené paprice. Ultrarychlé jídlo, skvěle se hodí ke kváskovému pečivu nebo různým druhům placek.

Ingredience
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • uvařená červená půlená čočka
  • 1-2 lžičky uzené papriky (dle chuti)
  • špetka sušeného zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • špetka kurkumy
  • špetka kajenského pepře/chilli
  • 1 lžička jablečného octa
  • na dochucení: umeocet, sůl

Na víkendový kurz vzala Iva obě děti, babičku na hlídání a hlavně hromadu dobré nálady. Protože už byla na kurzu v Pr...

Jak připravit Marockou čočku

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a posolíme.
  2. Nasypeme koření, orestujeme a přidáme uvařenou čočku, jablečný ocet a rajčatové pyré.
  3. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  4. Zalijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme cca 3-5 minut
  5. Dochutíme umeoctem, případně sojovkou, dle chuti.
  6. Ozdobíme petrželkou.

Praktické

  • K této čočce se hodí nejrůznější placky a chleby (čapati atp.), anebo uvařená obilovina (třeba basmati rýže).

Obměna

  • Můžeme přidat při restování cibulky k čočce i další zeleninu jako např. dýni, batát, mrkev, špenát atp.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2-2,5 let (kvůli koření).

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
18. 8. 2025

Taková malá rychlovka během dovolené 🙂

Jaroslav Hlávka
17. 3. 2025

Oblíbená rychlovka, když je méně času 🙂

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

29
13

4 nechutně zdravé dobroty na Halloween

Nalaďte se na Halloween. Inspirujte se našimi dobrotami, ze kterých se vlasy ježí hrůzou. Připravte přátelům a rodině hrůzostrašné, ale na první ochutnání ...

Batát z fritézy

Batát jako japonský street food – doma! Představte si křupavou slupku, krémovou dužinu a jednoduchou přípravu v horkovzdušné fritéze. Tento pečený batát je...
353
48

Jak být fit na podzim díky jídelníčku v 10 minutách

Co jíst, co nejíst, co zahleňuje, z čeho jsme nemocní, proč přibíráme a jak se tomu vyhnout. Vše o podzimu a jídelníčku jsme našlapali do tohoto videa.

Čajot – ostnatá cuketa z Mexika

Pokud žijete v mírném podnebí, zkuste si vypěstovat čajot. Stačí koutek na slunci, trocha trpělivosti a něco, po čem se rostlina může pnout. Je to dobrodru...

Dýňový Tantanmen

Tantanmen ramen je japonská verze receptu dan dan noodles. Já jsem ho zkusila připravit z dýně a výsledek mě nadchl. Věřím, že si pochutnáte i vy.