- košťál květáku
- 1 svazek kopřiv
- 1 malý pórek
- olivový olej
- pepř
- sůl
- citrónová šťáva
- čerstvá jarní cibulka
- těstoviny
Recept na omáčku z květákových košťálů
- Očistěte kopřivy.
- Nakrájejte košťál na malé kousky.
- Dejte vařit košťál, po několika minutách minutách přidejte pórek. Když je košťál měkký, přidejte listy kopřivy. Pokračujte asi tři minuty ve vaření.
- Přidejte sůl a vše rozmixujte.
- Těstoviny uvařte a přidejte je do pánve s krémem, zakápněte olivovým olejem, posypejte čerstvě mletým pepřem, přidejte citrónovou šťávu, naservírujte a posypejte jarní cibulkou.
Praktické
- Barva i chuť bude záležet i na množství kopřiv.
- Před mixováním dejte stranou trochu tekutiny. Je lepší naředit, než pracně zahušťovat.
- Krém můžete použít i jako hustou polévku.
- Nezapomeňte na citronovou šťávu.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv těstoviny, nejlépe duté.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář