- čtvrtka malé kapusty
- 1 lžíce oleje
- shoyu
- 1-2 stroužky česneku
- špetka soli
- Do hrnce s tlustým dnem nalijte olej a dejte ho pořádně rozehřát.
- Nakrájejte kapustu i česnek na tenké proužky.
- Jakmile je olej horký, vsypte kapustu i s česnekem, posolte špetkou soli, zakryjte pokličkou a ztlumte na nejnižší plamen.
- Duste cca 4-5 minut (v polovině zkontrolujte, zda-li se nepřipaluje).
- Kapusta by měla být křupavá a mírně osmahlá (zlatavá). Postříkejte shoyu a vypněte.
- Posypte pažitkou nebo petrželkou.
- Podávejte například s kaší z jáhel vařených s jasmínovou bílou rýží jako snídani nebo jako křupavou zeleninovou přílohu k hlavnímu chodu.
- Pro čistě bezlepkovou verzi použijte omáčku tamari namísto shoyu, která obsahuje lepek.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou omáčku, např. hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
super. dělala jsem kapustu vždy bez česneku. s česnekem je lepší. :) k tomu jsem udělala recept: Jáhlovo-batátová “bramborová” kaše. moc dobré.
Vynikající!!! Rychlé a moc chutné! Přidala jsem pro větší křupavost buráky. Příloha rýže a bílá ředkev. Už mám uloženo v oblíbených. 👌