- 2 mrkve
- půlka bílého zelí (letní nebo špičaté)
- 1 polévková lžíce umeocta
- Zelí a mrkev nakrouháme najemno v robotu nebo ho ručně nastrouháme na struhadle.
- Dáme do mísy, přidáme umeocet a rukama dobře propracujeme tak, aby pustilo šťávu.
- Upěchujeme v míse, přiklopíme talířkem nebo miskou, které pasují do mísy, aby byla zelenina pod tlakem a zatížíme. Ideálně lahví vody.
- Necháme na lince “kvasit” alespoň půl hodiny a podáváme.
- Můžeme nechat kvasit i déle, klidně 4 hodiny, pak uchováváme v lednici, kde vydrží i několik dnů.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
- Zvolte takovou mísu, na kterou vám bude pasovat jiný, menší talíř nebo mistička, abyste mohli zeleninu zatížit.
- Kvaška lze udělat z jakékoliv kombinace zeleniny.
Děti
- Kvašku mohou děti v malém množství od 1 roku.
- Dětem od 1,5 roku můžete už tento salát podávat ke každému jídlu.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !







Komentáře
Ahooj, můžu syrový salát i při slabém žlučníku? Díky!
Mnaaaaaaam ♥️