- 200 g kvásku
- 200 ml obilného mléka
- 20 g oleje
- 50 g rýžového sirupu
- 280 g špaldové mouky
- špetka soli
Jak připravit kynuté frgály bez cukru
- Smícháme ingredience a pořádně uhněteme těsto.
- Pak ho přendáme na plech vyložený pečícím papírem a nebo vymazaný a vysypaný moukou.
- Necháme v teple kynout asi 3 hodiny.
- Po vykynutí potřeme makovou nebo “tvarohovou” nádivkou z tofu, posypeme posypkou a dáme péct na 200 st. C cca 20 minut.
- Zkoušíme špejlí, jestli je těsto propečené.
Praktické
Množství těsta vyjde na dvě kulaté formy nebo na jeden velký plech.
- Mouku nebo mléko přidávejte dle potřeby tak, aby nebylo moc husté, ale ani ne řídké.
- Tvarohová nádivka z tofu – bílé tofu povaříme v trošce vody s jablečným koncentrátem, pak rozmixujeme dohladka. Přidáme rozinky předem namočené v rumu nebo mirinu, polévkovou lžíci rýžového sirupu, trochu citronové šťávy podle chuti a citronové kůry. Pořádně promícháme.
- Posypka – kokosový olej nebo Alsan, špaldová mouka, javorový sirup (může být i rýžový, ale máme raději sladší posypku:-))
Obměna
- Namísto špaldové mouky můžete dát jakoukoliv jinou celozrnnou mouku.
- Frgálky můžete naplnit i povidly.
- Mléko se dá nahradit i vodou.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Ahoj, myslíte, že nakyslá chuť může být jen žitným kváskem nebo proto, že jsem to nechala kynout přes noc a nějak se mi to pokazilo…? 🤔
Díky za tento recept! výborný koláč, který dělám každý týden buď s mákem nebo jablky.