- květák
- papričky jalapeňo podle chuti
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 cm strouhaného zázvoru
- olej
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce umeocta
- čerstvá jarní cibulka
- čerstvá petrželka
- kukuřičný škrob
- mouka
- sůl
- voda
Jak připravit květák v těstíčku s pikantní omáčkou
- Připravte si husté těstíčko z mouky, pár lžiček kukuřičného škrobu, soli, pepře a vody. Dobře promíchejte, abyste se vyhnuli hrudkám a nechte odpočinout.
- Květák rozeberte na růžičky a blanšírujte je ve vodě po dobu 3-4 minut. Nechte vychladnout.
- Do pánve dejte olej, rozehřejte ho, přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, mletou papriku, strouhaný zázvor, nasekané papriky a orestujte.
- Když cibule zesklovatí, přidejte sójovou omáčku, rajský protlak, umeocet a trochu vody. Promíchejte a pár minut povařte.
- Květákové růžičky obalte v těstíčku.
- Pečte na vymazaném pečícím papíru v troubě dozlatova.
- V půl sklenici vody rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte ho do kastrůlku s omáčkou. Omáčku vařte, dokud nezhoustne a nezačne být taková lepivá.
- Nyní přidejte upečený květák a dobře promíchejte, aby se obalil omáčkou. Posypte jarní cibulkou a petrželkou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Místo pečení můžete květák smažit.
- Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata (protlak).
- Pro verzi bez sóji použijte místo sójové omáčky hrachovou omáčku nebo více soli.
- Pro bezlepkovou verzi použijte na těstíčko bezlepkovou mouku (např. rýžovou).
Obměna
- Alternativně můžete květák i usmažit.
- Papričky jalapeňo můžete nahradit i sladkou paprikou, stačí opravdu jen malý kousek. Nebudete to tak pálivé.
Děti
- Velmi pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborné
Vařila jsem poprvé a děkuji za super recept