Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Květáková polévka s fazolkami mungo

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna zima

Polévka může být úplně jednoduchá, tentokrát mi stačil jeden druh zeleniny a jeden druh luštěniny.

Ingredience
pro 4 porce
  • 80 g mungo fazolek
  • 250 g květáku
  • 1 vrchovatá lžíce Tahini nebo mandlového másla
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • umeocet
  • na dochucení: zázvorová šťáva, rostlinná smetana
  • posypka: pražená sezamová semínka, petrželka

Zdravím Evi, chci Vám poděkovat za kurz Podzimní detox, kterým jsem před Vánoci prošla. Jsem na mateřské dovolené se ...

Postup
  1. Do zeleninového vývaru dáme mungo fazolky a vaříme asi 30 minut.
  2. Květák nakrájíme na malé kousky.
  3. Vývar osolíme a přidáme květák.
  4. Vaříme ještě asi 10 minut do změknutí květáku. Fazolky by měly být už lehce rozvařené.
  5. Sundáme z ohně, v trošce horké polévky rozmícháme Tahini, přidáme do polévky, dochutíme umeoctem, šťávou z nastrouhaného zázvoru a přidáme trochu smetany.
  6. Polévku ozdobíme zelenou posypkou a opraženými semínky.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA
Praktické
  • Mungo fazolky jsou lépe stravitelné, pokud se předem namočí. Pak je doba varu asi o 10 minut kratší.

Obměna

  • Místo mungo fazolek můžete použít červenou čočku, loupanou i neloupanou, tu není potřeba namáčet.

Děti

  • Tuto polévku bez smetany a s minimem soli a ochucovadel mohou děti od 1 roku.
  • S troškou soli, smetany a ostatních dochucovadel mohou děti asi od 1,5 roku.
  • Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Naprosto luxusní, varila jsem s hnedou cockou 😁💪

Moc dobrá 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

115
98

Kulajda jinak

Dělám kulajdu jako od babičky. Chutná stejně jako ta tradiční, ale není v ní mouka, vejce, kysaná smetana ani brambory. Je tedy bezlepková, bez mléka a nen...

Kvásková cibulačka

Cibulačka patří mezi naše oblíbené polévky. Tahle s kváskem je příjemně nakyslá a patří mezi naše nejoblíbenější. Je rychlá a jednoduchá, dělám ji i pro ná...

Cuketovo-kapustová polévka s rýžovými prstýnky

Přirozeně bezlepková polévka s těstovinami a voňavým kmínem je výborná. V sezóně cuket a kapusty je tohle zpracování skvělý způsob jak tyhle dvě zeleniny v...

Červená zelňačka s koprem

Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.

Tuříňačka – bramboračka z tuřínu

Tuřín má blahodárné účinky na močové cesty, dýchací cesty, pleť i potíže s dnou, protože krom všech vitamínů, vlákniny a vitamínů, které obsahuje, zbavuje ...

Posilující polévka s hokkaido adzuki a kořenem lopuchu

Lopuchový kořen je zdrojem slizů, tříslovin, inulinu, silicí, hořčin, minerálních látek a solí. Podporuje látkovou výměnu, má čistící a močopudné účinky, p...