Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Květáková rýže s quinoou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Síla tohoto receptu je v jeho odzbrojující jednoduchosti, explozí chuti i konzistencí. Jednoduchý, rychlý a snadno obměnitelný recept. Jarní sezónní inspirace.

Ingredience
2 porce
  • květák
  • olej
  • mizuna
  • slunečnicová semínka
  • černá hořčičná semínka
  • černý kmín (černucha)
  • čerstvý česnek
  • 70 g quinoy v suchém stavu
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva

Podzim byl pro mne tentokrát úplně jiný, než ty předchozí. Už nebyl tím otravným obdobím, jako dosud. Užívala jsem si...

Recept na květákovou rýži s quinoou

  1. Quinou uvařte, jak jste zvyklí.
  2. Květák nasekejte nebo nastrouhejte.
  3. Nasekejte mizunu.
  4. Do pánve nalijte olej, přidejte slunečnicová semínka, černuchu a hořčici. Posypejte pepřem. Přidejte prolisovaný česnek a nasekaný květák. Osolte a orestujte.
  5. Když je vše opečené a lehce křupavé, přidejte uvařenou quinou a mizunu. Promíchejte. Nakonec pokapejte citrónovou šťávou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Pokrm můžete podávat teplý nebo i jako salát s nějakým dipem.

Obměna

  • Mizunu můžete obměnit za rukolu.
  • Semínka můžete obměnit podle vaší chuti a stavu zásob.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mizuna je možná pro někoho kdovíjak divná zelenina, je ale velmi snadná na pěstování a hlavně rychlá.
https://www.jimejinak.cz/mizuna-zelena-brassica-campestris-japonica/

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Patizonová pánev

Patizon je skvělá zelenina, kterou lze připravit na všechny možné způsoby. Vyzkoušejte třeba tuto voňavou patizonovou pánev, jejiž příprava je velmi jednod...

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Dobrůtka v papilotě

I když to nevypadá, tento recept je velice jednoduchý na přípravu. Výsledek je ohromný, zelenina pečená v papilotě je krásně šťavnatá a voňavá. Vyzkoušejte...