- květák
- olej
- mizuna
- slunečnicová semínka
- černá hořčičná semínka
- černý kmín (černucha)
- čerstvý česnek
- 70 g quinoy v suchém stavu
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
Recept na květákovou rýži s quinoou
- Quinou uvařte, jak jste zvyklí.
- Květák nasekejte nebo nastrouhejte.
- Nasekejte mizunu.
- Do pánve nalijte olej, přidejte slunečnicová semínka, černuchu a hořčici. Posypejte pepřem. Přidejte prolisovaný česnek a nasekaný květák. Osolte a orestujte.
- Když je vše opečené a lehce křupavé, přidejte uvařenou quinou a mizunu. Promíchejte. Nakonec pokapejte citrónovou šťávou.
Praktické
- Pokrm můžete podávat teplý nebo i jako salát s nějakým dipem.
Obměna
- Mizunu můžete obměnit za rukolu.
- Semínka můžete obměnit podle vaší chuti a stavu zásob.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Výborné, jelikož je to oběd, tak jsem přidala nastrouhané tofu a místo mizuny čínské zelí. Děkuji za recept.
Milá Vierko, variované a i tak výborné. Nebyla mizuna, byl ledový salát a bazalkové pesto. Zakápnuté citronem a troškou balzamica. Quiona bílá i červená. To jsou mi věci. Děkuji za recept.