- 1 květák
- citronová kůra
- trošku citronové šťávy
- česnek
- olej
- pepř
- sůl
- petrželová nať
Jak připravit steaky z květáku
- Květák důkladně omyjte a nakrájejte ho na plátky asi 2 cm silné.
- Připravte si aromatický olej. Do sekáčku nebo mixéru vložte olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, petrželku, česnek, sůl a pepř. Rozmixujte.
- Do většího hrnce dejte vařit vodu. Až voda začne vařit, ponořte do ní plátky květáku. Vařte krátce, postačí cca 3 minuty, jinak se vám rozpadne. Květák se nesmí rozvařit, musí jen lehce změknout. Po uvaření nechte květák vychladnout.
- Rozpalte gril a položte na něj plátky květáku potřené aromatický olejem, který jste si připravili. Opékejte plátky z obou stran.
Praktické
- K přípravě je zapotřebí pevný čerstvý květák. Zbytky a kousky, které se vám případně odlomí, můžete použít do polévky nebo do jiných receptů.
Obměna
- Olej můžete dochutit i jinými bylinkami nebo kořením dle svojí chuti.
- Lze péci i v troubě, jen tím přijdete o charakteristický vzhled steaku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Tak tohle je pecka
Vynikající. I synovi velmi chutnalo. Neskutečně dobrá je ta olejová marináda 😋