- fazole cannellini
- okurka
- červená cibule
- bazalka
- estragon
- česnek
- petrželka
- pepř
- sůl
- olivový olej
- jablečný ocet
Recept na letní fazolový salát
- Nasekejte estragon, bazalku a petrželku.
- Do mísy dejte uvařené a trochu vychladlé fazole. Přidejte nasekané bylinky, olivový olej a ocet. Promíchejte a dejte marinovat do lednice pár hodin.
- Před podáváním přidejte cibuli, okurku, osolte, opepřete, promíchejte a povrch ozdobte bazalkovými listy.
Praktické
- Okurku i cibuli přidejte do salátu před podáváním, aby okurka zůstala křupavá.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole.
- Přidejte jakékoliv bylinky, podle vašich chutí, potřeb a možností. Bylinky v létě do salátu používejte čerstvé, ne sušené.
Děti
- S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář