Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Letní italská pánev

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna léto

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.

Ingredience
  • cibule
  • lilek
  • rajčata
  • žlutý patizon
  • barevné cukety
  • barevné papriky
  • česnek
  • fazolky
  • olej
  • černý pepř
  • bazalka
  • mletá sladká paprika
  • sušené oregáno
  • sůl

Chci se s vámi podělit o svůj příběh, třeba bude někoho inspirovat, aby se pustil do změny životního stylu, opravdu s...

Jak připravit letní zeleninovou pánev po italsku

  1. V pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli, lilek a papriku. Osmahněte, dokud zelenina není do poloměkka.
  2. Uvařte fazolky a dejte stranou.
  3. Spařte rajčata, oloupejte slupku, nakrájejte a dejte stranou.
  4. Když je lilek s paprikou dost měkký, poprašte paprikou, osolte a ještě chvilku osmahněte.
  5. Nyní přidejte fazolky, rajčata a cukety. Promíchejte, podlijte trochou vody, přidejte oregáno, přiklopte a duste.
  6. Nakonec přidejte listy bazalky a povrch pěkně opepřete.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte přizpůsobte počtu strávníků.
  • Velmi syté jídlo.
  • Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.

Obměna

  • Do receptu přidat nebo z něj naopak ubrat zeleninu, podle stavu zásob a podle vaší chuti.
  • Pokud chcete jídlo více omáčkové, můžete trochu víc naředit.
  • Místo oregána můžete použít majoránku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

A jak pisete nize, pripomina to leco…ale susene koreni a bazalka to krasne zmeni…

Dekuji za tuto vonavou letni panev, provetravam muj wok a jsem z vareni v nem nadsena…
Nemam lilek…ald i tak je to dobrota a dala jsem misto oregana zavinutku…ma pro me bohatsi chut…🌸

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.
34
5

Cuketové spirály

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Cuketové carpaccio

Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.

Burrito bowl

Chutný, sytý a svěží recept vhodný do teplých letních dní. Veganská verze, bezlepková, s čerstvě natrhanou zeleninou ze zahrádky. Nelekejte se množství ing...