Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Libanonský hashweh jinak

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
2 porce
  • 1 tempeh
  • 160 g dlouhozrnné rýže
  • 1 malá červená cibule
  • olej
  • 1 malá hrst rozinek
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • pár hřebíčků
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 zarovnaná lžička sušeného česneku
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • sůl
  • pár zrnek černého pepře
  • čerstvá petrželka

„Ale to je abnormálně zdravé dítě, toho si važte,“ pronesla logopedka po sérii mých odpovědí týkajících se mladší dce...

Jak připravit veganský libanonský hashweh

  1. Do mlýnku na koření dáme nové koření, pepř, sůl, skořici, hřebíček, česnek a najemno umeleme.
  2. Upražíme nasucho piniové oříšky.
  3. Upražíme nasucho kousky mandlí.
  4. Namočíme do vlažné vody rozinky.
  5. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  6. Na pánev nalijeme olej, rozpálíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule začne vadnout, přidáme mletý tempeh s kořením. Několik minut jemně restujeme.
  7. Uvaříme rýži.
  8. Jakmile jsou rýže a tempeh uvařené, přidáme rýži do pánve s cibulí a tempehem. Dobře promícháme, aby se chutě propojily.
  9. Směs naservírujeme na talíř a posypeme rozinkami, mandlemi, nahrubo nasekanou petrželkou a piniovými oříšky.

Praktické

  • Rýži můžete vařit společně s orestovanou cibulkou a tempehem. Osobně ale dávám přednost vaření rýže zvlášť.
  • Používejte co možná nejvíce koření vcelku a melte těsně před použitím.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) 

Obměna

  • Místo tempehu můžete použít i seitan.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

101 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné! S čerstvým česnekem a nastrouhaným opečeným marinovaným tofu 👌 Děkuji!

Jaroslav Hlávka
25. 9. 2024

Tak jsem tuto výbornou pochoutku zopakoval ❤️

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Etiopská žlutá čočka

Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...