- zbytek domácího karamelu cca 2 lžíce
- 1 lžíce kokosový olej
- 1 lžíce kokosový krém
- 1 lžíce tahini
- 1 lžíce arašídového másla
- vanilka
- opražené mandle
- kvalitní čokoláda bez cukru
Jak připravit bonbony
- Roztopíme kokosový olej.
- Smícháme všechny ingredience.
- Naplníme do formiček, přidáme mandličku a dáme do mrazáku ztuhnout.
- Roztopíme čokoládu a polijeme. Dáme do ledničky a tam i uchováváme.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Karamel jsem dělala z domácího mléka a byl moc tekutý, takže bonbóny byly lepivé, proto doporučuji karamel udělat tak, aby netekl.
- Jednotlivé bonbonky zabalte do pečícího papíru nebo vytvořte bonboniéru.
Obměna
- Vymyslete různé chutě – existuje spoustu másel a krémů.
- Použijte jinou náplň – vlašské, lískové či kešu ořechy…

Děti
- Nedávala bych dříve než ve 2 letech.
- Díky karamelu je to velmi sladké a díky máslům tučné, dětem zvyklým na JJ stravu to moc nechutná, ale nám dospělým se občas zasteskne po bonboniéře :-)
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Buďte první, kdo napíše komentář