- 250 ml rostlinného mléka
- 50 g kvalitní čokolády bez cukru
- 1 polévková lžíce bio čokoládového pudingového prášku
- javorový sirup dle chuti (cca 1 čajovou lžičku)
- skořice
Recept na hustou horkou čokoládu
- Do rendlíku dáme 200 ml mléka a 50 g čokolády. Za stálého míchání necháme rozpustit čokoládu a přivedeme k varu.
- Ve zbytku mléka rozmícháme pudingový prášek a vmícháme do vroucí čokolády. Dle chuti vmícháme javorový sirup.
- Při servírování posypeme skořicí.
Praktické
- V zimě si ho dáváme horký pro zahřátí, v létě skvěle osvěží vychlazený.
- Hustotu nápoje můžete ovlivnit množstvím pudingového prášku, pokud chcete čokoládu hustší pudingové konzistence, trošku prášku přidejte, pokud řidší, naopak uberte.
Obměna
- Pokud nemáte po ruce pudingový prášek, použijte kukuřičný škrob smíchaný s raw kakaem.
Děti
- Dětem dáváme až v momentě, kdy začnou toužit po čokoládě a potřebujeme zdravější alternativu. Malé děti nezvykáme na “hnědé” dezerty, kakao a čokoládu.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Výborná.
Čokoládu miluju :-) kdo máte opravdu kvalitní čokoládu ( né Lindt, Nestle, atd… co se dá koupit v obchodech) tak je škoda jí vařit, Kvalitní čokoláda by se neměla dostat nad 40°C jinak z ní uděláte bezcennou hnědou hmotu, která se dá koupit v každém obchodě. :-( a to si nezaslouží :-) čokoláda je zdravá a ta opravdu kvalitní není alergen… :-)