- 130 g vařených fazolí cannellini
- 30 g čerstvě mletého máku
- 10 g extra panenského olivového oleje
- sůl
- bílý pepř
- 10 g lahůdkového droždí
- 1 špetka citrónové kůry z bio citrónu
- citrónová šťáva
- čerstvá petrželka
- malý stroužek česneku
Jak připravit fazolovou pomazánku s mákem
- Namelte mák.
- Namelte bílý pepř.
- Do mixéru dejte uvařené fazole cannellini, mletý mák, citrónovou šťávu a kůru, sůl, pepř, extra panenský olivový olej a lahůdkové droždí. Rozmixujte, abyste získali hustý krém.
- Dejte do misky, posypte čerstvou petrželkou, trochou bílého pepře a na závěr pokapejte extra panenským olivovým olejem.
Praktické
- Je to pomazánka, ale pokud jí trochu naředíte vodou, máte hned kondiment na těstoviny.
- Uchovávejte v lednici a zkonzumujte do dvou dnů.
- Použijte bílé fazole, které jsou rychle vařené a mají krémovou konzistenci.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bílé fazole.
Děti
- Vhodní pro děti od 2 let, ale vynechte pepř a uberte olej a sůl.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Jak využít zbytek fazolí? Skvělé a lahodné. Blanka
vynikající, tak lahodná to mě překvapilo moc