- 1 celý BIO citron
- voda dle potřeby (cca 1/3 hrníčku)
Jak připravit citronové pyré do receptů
- BIO citrón omyjeme pod teplou vodou.
- Překrojíme ho a vyndáme pecky (nemusíme všechny, pokud máme dobrý mixér, rozmixuje je).
- Citron dáme do blenderu s trochou vody a rozmixujeme na hladké pyré.
- Přemístíme do uzavíratelné krabičky a skladujeme v lednici.
Praktické
- Používáme do sladkého pečení, dezertů, zmrzlin, krémů, limonád, osvěžujících slaných omáček, indických jídel aj.
- Toto pyré se dělá pouze z BIO citrónů, ty neBIO mají velmi silně chemicky ošetřenou kůru.
Obměna
- Takto můžete připravit i BIO limetku nebo třeba pomeranč.
Děti
- Dětem do jídla můžeme příležitostně použít až od 1,5 roku.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
A nejlepší je z celého bio citrónu uvařená marmeláda!
Letní pochoutka, kterou jsem našla právě teď a do dezertů mě moc láká – citrony zbožňuju. Ale v chladnu není spotřeba tak velká – nevíte, prosím, jak dlouho připravené pyré v ledničce přežije zdravé? Moc díky.