Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka z kadeřávku

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Na zahrádce mám pořád kadeřávek, který je skvělý zdroj vitamínů v zimě. V polévce spolu s mrkví je výborný.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • hrst kadeřávku (nebo kapusty)
  • 1 vrchovatá lžíce miso pasty
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • posypka: petrželka

Pokud znáte Irmu díky jejím pozitivním komentářům, budete velmi překvapeni, jakými zdravotními těžkostmi si prošla. J...

Postup
  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mrkev nakrájíme na kostičky, kadeřávek na proužky.
  3. Do horkého zeleninového vývaru dáme trošku soli a nakrájenou zeleninu.
  4. Vaříme 7-10 minut do změknutí mrkve.
  5. Sundáme z ohně, v trošce horké polévky rozmícháme miso pastu a vrátíme do polévky.
  6. Polévku ozdobíme zelenou posypkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Obměna

  • Místo kadeřávku můžeme použít kapustu.

Děti

  • Tuto polévku s minimem soli a miso pasty mohou děti od 1 roku.
  • Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

18 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

S kapustou a nori vločkami. 🍀

Mohla bych jeste dotaz k polevce, prosim.
Lze pro sytost pridat nejen obilovinu sle i lusteninu?-na snidani
Vyvar-nekde jsem u vas cetla, ze lze udelat ze zbytku, odrezlu zeleniny, ale me se zda, ze to je ‘to’ spinave na vyhoz:( slupky uz tuplem a zelenina vyvarena uz zas pouzit asi nelze nebo asi lze, ale je to jej hmota, co je nejlepsi reseni?:)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...
20
12

Horká chilli čokoláda bez cukru a bez mléka

Když na vás v tomhle počasí přijde chuť dát si něco sladkého a pikantního na zahřátí, zkuste domácí horkou čokoládu. Samozřejmě bez mléka a bez cukru. Urči...

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Karamelizovaná mrkev v hořčično-“medové” zálivce

Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-“medové” zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.

Tuříňačka – bramboračka z tuřínu

Tuřín má blahodárné účinky na močové cesty, dýchací cesty, pleť i potíže s dnou, protože krom všech vitamínů, vlákniny a vitamínů, které obsahuje, zbavuje ...

Posilující polévka s hokkaido adzuki a kořenem lopuchu

Lopuchový kořen je zdrojem slizů, tříslovin, inulinu, silicí, hořčin, minerálních látek a solí. Podporuje látkovou výměnu, má čistící a močopudné účinky, p...