Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Mrkev na tamarindu

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Vyzkoušejte lahodné dušené mrkve na tamarindu! S ingrediencemi jako je tamarindová pasta a garam masala bude tento recept skvělým zpestřením vašeho jídelníčku. Stačí následovat jednoduchý postup a po chvilce budete moci ochutnat lahodnou kombinaci chutí.

Ingredience
  • 4 mrkve
  • 10 g tamarindové pasty
  • 15 g rýžového sirupu
  • 200 g vody
  • 70 g kokosového mléka
  • 70 g sójového jogurtu
  • sůl
  • olej
  • česnek
  • 1 lžička garam masala
  • 1 lžička sladkého kari
  • špetka kurkumy
  • černé hořčičné semínko
  • sušené listy kari
  • pažitka

Věra nám poslala svoje zkušenosti o tom, jak se vyvíjí stravování v její rodině. Ja...

Jak připravit dušenou mrkev na tamarindu

  1. Do kastrolu nalijte olej, přidejte nasekaný česnek, sušené kari listy a hořčičné semínko. Lehce osmahněte a přidejte nakrájenou mrkev.
  2. V hrnku s vodu rozmíchejte tamarindovou pastu, kurkumu, rýžový sirup, kari, garam masalu, sůl a dobře promíchejte.
  3. Tuto směs nalijte na mrkve a duste, dokud mrkev nezměkne.
  4. Nyní přidejte kokosové mléko a vařte ještě několik minut.
  5. Vypněte plyn a nakonec vmíchejte jogurt s pažitkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Tamarindová pasta má obsahovat pouze tamarind a vodu. Čtěte složení.
  • Podávejte s rýží, s indickým chlebem a nebo topinkou.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt namísto sójového.

Obměna

  • Místo kari listů můžete vařit s bobkovým listem.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc dobré jídlo , jako vždy … Děkuji za recept ❤️ sice ne kompletní talíř ale s fazolovou polevkou kompletní oběd 👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Mrkvová indická raita

Pro milovníky indické kuchyně, koření, rychlých receptů – raita, osvěžující indický salát, tentokrát z mrkve.

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...
25
10

Korejský mrkvový salát

Jednoduchý a rychlý recept, který určitě v létě přijde vhod. Pokud máte ve zvyku připravovat si různé buddha bowls, tento salát do nich můžete perfektně up...

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.