Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Zdravý mrkvový dort: jednoduchý a lahodný recept

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Máte rádi mrkvový dort a chcete si jej udělat zdravější sami doma? Není problém, zkuste recept na zdravý mrkvový dort od Jindry, který potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience
Korpus:
  • 400 g pohankové mouky
  • 200 g mletých mandlí
  • 250 g nastrouhané mrkve
  • 100 g hrozinek
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky pečícího prášku
  • 150 g kokosového cukru
  • podle chuti rýžového sirupu
  • 600 ml mandlového mléka
  • 100 g rozpuštěného kokosového oleje
Poleva:
  • 250 g kešu namočených na nejméně 4h (lépe přes noc)
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce mandlového mléka
  • 7 lžic rýžového sirupu

Na víkendový kurz vzala Iva obě děti, babičku na hlídání a hlavně hromadu dobré nálady. Protože už byla na kurzu v Pr...

Postup přípravy zdravého mrkvového dortu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C a pečícím papírem vyložíme dvě 24 cm dortové formy.
  2. Ve velké míse smícháme pohankovou mouku, mleté mandle, sodu, pečící prášek a kokosový cukr a pořádně promícháme. Pak přidáme mrkve, hrozinky, rýžový sirup, mandlové mléko a kokosový olej. Mícháme, dokud se nevytvoří těsto, které rozlijeme do dvou připravených dortových forem. Pečeme cca 40min, dokud není těsto hotové. Korpusy necháme vychladnou na pokojovou teplotu.
  3. Mezitím, kdy korpus chladne, si připravíme polevu. Slité kešu vložíme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi na polevu. Mixujeme dokud se nevytvoří jemná hmota (může trvat i pár minut). Pokud je poleva příliš hustá, přidáme více mandlového mléka.
  4. Poloviční množství polevy natřeme na jeden korpus, přiklopíme druhým korpusem a horní stranu dozdobíme druhou částí polevy. Na vrch můžete přidat nadrcené vlašské ořechy.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

26 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak jsem delala z polovicni davky, dokonce se mi ho podarilo prekrojit a promazat. Promazala jsem jahodovou marmeladou a kremem. Misto kokosoveho cukru jsem dala susenou panelu. Rekla bych, ze treti den od upeceni byl nejlepsi. Chutnal i manzelovi i triletemu synovi : )

Mňamka výborná 😋 parádně zasytí 💚 další dny,po uležení je 🤤🥕

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bezlepková vánoční “tvarohová” štola

Alternativa na známý vánoční moučník, tentokrát v bezlepkové variantě. Ovoce a oříšky můžete obměňovat dle chuti a zásob.

Jablečný bezlepkový chlebíček

Tento jemně nasládlý bezlepkový chlebíček je velice jednoduchý na přípravu. Pokud vás honí mlsná a dali byste si něco sladkého a zároveň zdravého ke kávě n...

Kvásková celozrnná vánočka (vegan)

Na Velký pátek se dělávaly tradiční jidáše. Jidášky rády dělají děti, jednoduše motají esíčka, šnečky a smyčky. Ty naše jsou bez cukru, mléka a vajec. A ve...

Kváskový celozrnný mazanec (vegan)

Nadýchaný velikonoční mazanec zcela bez cukru, vajec a mléka si můžete připravit snadno doma. Kupované mazance z bílé mouky strčí tenhle poctivě kynutý do ...