Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Zdravý mrkvový dort: jednoduchý a lahodný recept

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Máte rádi mrkvový dort a chcete si jej udělat zdravější sami doma? Není problém, zkuste recept na zdravý mrkvový dort od Jindry, který potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience
Korpus:
  • 400 g pohankové mouky
  • 200 g mletých mandlí
  • 250 g nastrouhané mrkve
  • 100 g hrozinek
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky pečícího prášku
  • 150 g kokosového cukru
  • podle chuti rýžového sirupu
  • 600 ml mandlového mléka
  • 100 g rozpuštěného kokosového oleje
Poleva:
  • 250 g kešu namočených na nejméně 4h (lépe přes noc)
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce mandlového mléka
  • 7 lžic rýžového sirupu

Tohle jaro jsem už nevěděla, co sama se sebou. Měla jsem neustále nafouklé břicho, špatnou náladu a byla jsem protivn...

Postup přípravy zdravého mrkvového dortu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C a pečícím papírem vyložíme dvě 24 cm dortové formy.
  2. Ve velké míse smícháme pohankovou mouku, mleté mandle, sodu, pečící prášek a kokosový cukr a pořádně promícháme. Pak přidáme mrkve, hrozinky, rýžový sirup, mandlové mléko a kokosový olej. Mícháme, dokud se nevytvoří těsto, které rozlijeme do dvou připravených dortových forem. Pečeme cca 40min, dokud není těsto hotové. Korpusy necháme vychladnou na pokojovou teplotu.
  3. Mezitím, kdy korpus chladne, si připravíme polevu. Slité kešu vložíme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi na polevu. Mixujeme dokud se nevytvoří jemná hmota (může trvat i pár minut). Pokud je poleva příliš hustá, přidáme více mandlového mléka.
  4. Poloviční množství polevy natřeme na jeden korpus, přiklopíme druhým korpusem a horní stranu dozdobíme druhou částí polevy. Na vrch můžete přidat nadrcené vlašské ořechy.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

24 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak jsem delala z polovicni davky, dokonce se mi ho podarilo prekrojit a promazat. Promazala jsem jahodovou marmeladou a kremem. Misto kokosoveho cukru jsem dala susenou panelu. Rekla bych, ze treti den od upeceni byl nejlepsi. Chutnal i manzelovi i triletemu synovi : )

Mňamka výborná 😋 parádně zasytí 💚 další dny,po uležení je 🤤🥕

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jablečný bezlepkový chlebíček

Tento jemně nasládlý bezlepkový chlebíček je velice jednoduchý na přípravu. Pokud vás honí mlsná a dali byste si něco sladkého a zároveň zdravého ke kávě n...

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno se...

Meloun více chutí

Zbyla už po melounu jen slupka? Tak ji znovu naplňte novým melounem – tentokrát agarovým s ovocem.

Vosí hnízda (bez lepku, raw)

Tyto bezlepkové ořechové úlky nebo také hnízda jsou moje oblíbené cukroví. Jsou totiž hotové během pár minut a to i na Štědrý den, a navíc zcela bez použit...