Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Nadívané Portobello

Uvařeno
bez lepku
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohromíte!

Ingredience
  • žampiony portobello
  • kukuřičný kuskus
  • česnek
  • chia semínka
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • cibule
  • muškátový oříšek
  • umeocet
  • fialové zelí
  • černý kmín (černucha)
  • krém z balzamikového octa (nemusí být)
  • petrželka

Někdy si člověk ani neuvědomí, co všechno si s sebou nese a jak moc ho to ovlivňuje. Alena má za sebou těžké životní ...

Jak připravit zapečené žampiony portobello s nádivkou

  1. Odstraňte nohy portobella a nasekejte je. Vložte je do mísy a přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, papriku a chia semínka.
  2. Připravte si kuskus dle návodu na obalu a vložte jej do mísy spolu s hotovou směsí. Dobře promíchejte a přidejte trochu olivového oleje.
  3. Vnitřek žampionů lehce osolte, pokapejte olejem a směs dobře přitlačte dovnitř.
  4. Nakrájejte zelí a cibuli a pokapejte umeoctem.
  5. Dejte na nadívané žampiony.
  6. Dejte je do zapékací nádoby, posypejte semínky černuchy, pokapejte olejem, přidejte trochu vody na dno a pečte v troubě na 200°C do požadovaného propečení.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Není třeba nic vážit, řiďte se počtem strávníků a velikostí hlaviček hub.
  • Připravte si k nim, co vás napadne. Na fotce je obyčejná pohanka s čočkou.

Obměna

  • Můžete použít jakýkoliv kuskus.
  • Nádivku můžete obměňovat dle vaší chuti a fantazie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jana Noor
4. 10. 2024

Tedy Vierko, to je nádhera, mňam, musím vyzkoušet😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Korejské žampiony

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Daikon rolky

Daikon rolky jsou lehký a chutný pokrm, kde tenké plátky daikonu obalují voňavou směs, která se při opékání krásně propeče. Díky jednoduché přípravě a skvě...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...